Merkityksellisiä retkeilykursseja

Eräperinteitä, -ruokia ja käytännön kädentaitoja. Luonnonmateriaalien käyttö tulenteossa. Kirveen ja puukon turvallinen käsittely.
Ruoan valmistus nuotiolla ja kotasavustamalla. Perinteisiä eräruokia kuten jääsilakka ja körpäkkä. Kuitupitoisella makumatkalla pula-aikaan valmistamme pettuleipää.
Kurssin käytyäsi osaat valmistaa pakurikääpäteetä, kahvinvastiketta voikukan juurista ja pihkavoidetta kuusen pihkasta.
Kurssipaikka on Kortesalon metsänvartijatila/ Seitsemisen kansallispuisto Ikaalinen.

Helposti hyvää retkiruokaa ja retkikeittämisen eri tapoja. Retkeilyn turvallisuussuunnittelu, varusteet ja niiden fiksaus retkellä. Retkeilyn kikkakolmosia.
Suunnistuksen perusteet, majoittumisen eri tapoja, retkipukeutuminen, repun ja rinkan pakkaaminen ja säätäminen.
Puukon ja kirveen turvallinen käsittely. Sytykkeet ja erilaisia nuotioita.

Retkeilyn turvallisuus: suunnittelu ja harjoittelu. Varusteiden fiksaus retkellä ja retkeilyn kikkakolmosia.
Retki- ja kämppäruokaa modernilla twistillä. Erilaisia retkiruokia ja -retkikeittimiä. Valmisruoat paremmiksi tuunaamalla.
Suunnistuksen perusteet ja maastoharjoittelu. Turvallinen tulenteko, sytykkeet ja puiden pieniminen.
Päiväretken varusteet, repun (rinkan) pakkaaminen ja säätäminen.
11 km vaellus (la): kurssin teemojen käytännön harjoittelu.

Saaristokulttuuria, tarinoita ja perinteitä. Tutustuminen saaren nähtävyyksiin ja historiaan. Kävelyretkiä ulkosaariston karun kauniissa luonnossa.
Verkkokalastus, verkon käsittely ja onkiminen sekä kalasaaliin käsittely ja valmistus ruuaksi ovat osa kurssia. Melontaa ja soutua kiinnostuneille.